Nurmikon hoito

Nurmikko vaatii hoitoa pysyäkseen vihreänä ja siistinä. Leikkaus, lannoitus, kalkitus ja kastelu pitävät nurmikon hyvässä kunnossa. Hyvin perustetun nurmikon saaman hoidon määrä vaikuttaa suoraan sen laadun pysyvyyteen. Nurmikko sopeutuu käyttöpaikkansa olosuhteisiin.

Kasvukaudella nurmikko leikataan kerran viikossa, jolloin pituudesta leikataan aina noin kolmannes. Seoksesta ja säästä riippuen leikkuukorkeus noin 3-5 cm. Tarkista nurmikkoseokset suositeltu leikkuukorkeus. Siirtonurmessa käytetään Pro-nurmen leikkuusuositusta.

Nurmikkoa kastellaan normaaleissa sääolosuhteissa vain satunnaisesti. Liika kastelu heikentää juuriston kuivuudenkestävyyttä ja talvehtimista. Mitä kuivempi ja paahteisempi ilma on, sitä enemmän kastelua nurmi vaatii. Paras kasteluaika on illalla tai varhain aamulla. Kastelulaitteen käyttö helpottaa kastelua

NURMIKON KEVÄT

Huhti-/toukokuun kynnyksellä lannoitus on kaiken A ja O. Rakeisen kalkin levittämisellä nurmikko imee potkua kesän kasvuun. Levitysmäärät kannattaa tarkistaa lannoitepaketista erikseen. Paikkaukset talvituhojen osalta tulee mielellään kylvää jo aikaisin keväällä tai jo edeltävänä syksynä. Näin siemen sitoo itseensä kosteutta ja ravinteita, jolloin kasvukauden alussa siemen itää nopeasti.

NURMIKON SYKSY 

Syyslannoitus tehdään elokuun puolivälin jälkeen, jos nurmikkoa ei ole lannoitettu keväällä. Nurmikonleikkuuta voi jatkaa, kunnes nurmen kasvu on kokonaan pysähtynyt. Syksyllä pudonneet lehdet ja kuollut nurmiaines haravoidaan pois, jolloin nurmikko ilmastoituu mahdollisimman hyvin. Lehdet voi myös silputa keräävällä ruohonleikkurilla ja kompostoida talvikompostorissa.